LSK-Haif

A dam: Seger i sista seriematchen
Publicerad söndag den 4 oktober 2009 17:59 av Sune G A Dam | #153
Efter en serie med 7 sorger och 8 bedrövelser avslutade damlaget med en vinst mot Herrestads AIF. 2 - 1 efter 0 - 0 i paus. Målen gjordes av Linn Pettersson och Hanna Lindeskär.

Det kände skönt att kunna avsluta säsongen med att göra en bra match. Det var en ganska jämn match, men vi visade lite mera vilja än motståndarna och det var det som fällde avgörandet.

HAIF började bäst och vi fick satsa på kontringar till en början. Vi hade ett par bra kontringar, men den sista passen missade vi och HAIF redde ut det hela. Bästa chansen fick Lina Andersson som efter dryga 20 minuter kom ensam med HAIF-målvakten. Målvakten vann tyvärr den duellen.

Vi spelade upp oss, och i den andra halvan av första halvlek, var det vi som förde spelet och HAIF som kontrade. Deras farligaste målchans kom på en sådan kontring, men Lollo i målet gjorde en mycket fin räddning på friläget.

0 - 0 i paus, men ett litet plus i spelet för oss.

Efter paus fortsatte vi att styra spelet. Det kändes som ett ledningsmål var på gång. Då kan HAIF sticka upp i en kontring som resulterar i en hörna. På hörnan är vi inte riktigt vakna. Lollo räddar i första läget, men returen går till en fri HAIF-spelare som dundrar in bollen till 0 - 1.

Tjejerna lät sig inte nedslås utan fortsätter att spela aggressivt. Det lönar sig när vi ca 10 minuter efter ledningsmålet kan bryta ett HAIF-anfall på mittplan och få en snabb omställning. En diagonal boll, som jag tyvärr inte såg vem som slog, friställer Linn Pettersson. Ensam med målvakten slår hon en höger yttersida iskallt förbi målvakten. Det var hur elegant som helst. Zlatan hade inte kunnat gjort det bättre!

Ledningsmålet kommer på en liknande situation. Denna gång tror jag det var tvillingsyrran Emelie som frispelade Linn. Linn gör om bravaden med höger yttersidan, men denna gång tar bollen i stolpen och en back verkar hinna upp bollen på mållinjen, men tillsammans med backen kommer Hanna Lindeskär rusande och trycker in bollen. Ett riktigt viljemål av Hanna!

Nu gör vi lite omdisponerngar i laget och säkrar bakåt, varför HAIF får mer av spelet. Någon solklar kvitteringschans får de dock inte. Ett par halvchanser, men Lollo och backlinjen reder ut det hela och vi kan vinna rättvist med 2 - 1.

Priset till bästa spelare gick till Linn Pettersson. Det kändes väldigt skönt att se Linn i gammalt gott slag. Hon har inte varit sig lik sedan benbrottet mot Strömstad i början av september förra året. Förra säsongen hade hon gjort 17 mål innan benbrottet. Dagens mål var säsongen 3:e för Linn. Nu var det den gamla Linn igen, med djupledslöpnigar och en enorm vilja.

Lollo var säkerheten själv i målet. Vid 0 - 1 var det utespelarna som stod och sov. Men det var väl också ett av få misstag i backlinjen idag. På mitten var Helene Jorfors och Sofia Magnusson till stor nytta. De vann oerhört många dueller och störde hela tiden HAIF-uppspelen.

Nu återstår det bara en träningsmatch, nu på torsdag 8 oktober mot Sotenäs DFF 19:00 på konstgräset, sedan är säsongen helt över.

Kopierat från Lsk:s hemsida

Känns Bra att få avsluta säsongen med en vinst och bra match. Speciellt för mig (Linn) eftersom hela säsongen har varit ganska trög för min del...men de börjar lossna. Får bli nya tag nästa säsong är såå laddad!